Volledig scherm
Sambeek-aanvoerder Dennis van Well (3) stoomt op tegen GVV’57. © Ed Van Alem

Sambeek zit zonder trainer: Van der Heijden per direct gestopt

SAMBEEK - Cees van der Heijden is per direct vertrokken als trainer bij vijfdeklasser Sambeek. De 53-jarige Wijchenaar stelt de spelersgroep niet meer te kunnen motiveren.

Van der Heijden had Sambeek pas enkele maanden onder zijn hoede. Hij volgde afgelopen zomer Kees van den Heuvel op. Sambeek was zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Voor rancune is geen plaats zegt Sambeek-voorzitter Antwan Ebben. Hij wijst erop dat de partijen niet met ruzie uit elkaar zijn gegaan. ,,Ik vind het besluit van Cees om te vertrekken zelfs moedig”, reageert Ebben. ,,Hij denkt dat zijn vertrek beter is voor zowel zichzelf als de vereniging. Voor zijn open blik heb ik waardering.”

Ebben had alleen niet verwacht dat Van der Heijden nu al de handdoek zou gooien. ,,Ik wist vanuit gesprekken met Cees dat er twijfels bij hem waren. De tegenvallende resultaten werken in situaties als deze dan zeker niet mee.” In de laatste zeven duels in de vijfde klasse F pakte Sambeek slechts vier punten.

Van der Heijden gaf bij monde van Ebben aan niet te willen reageren op zijn vertrek bij Sambeek, dat de komende periode gecoacht wordt door elftalleiders Daan Jacobs en Eric Derikx.

Amateurvoetbal