Volledig scherm
Beeld uit de thuiswedstrijd van GVV'57 eerder dit seizoen tegen SVS. © Theo Peeters

Scherp GVV'57 wint ‘pittig’ inhaalduel en klimt naar de derde plaats

GRAVE - GVV’57 heeft zich donderdagavond op de derde plaats genesteld in de vijfde klasse F. De voetbalformatie uit Grave ging door de 3-2 overwinning op subtopper Elsendorp concurrent De Zwaluw voorbij. Met nog vijf duels te gaan is de achterstand van GVV op koploper VIOS’38 zes punten. 

GVV trok de zege tegen Elsendorp met tien man over de streep. Laurens Rijsdam kreeg een kwartier voor tijd rood (2x geel). ,,Het was een spannende, pittige wedstrijd met een hoop emoties’’, zei trainer Ashley Bonnikhorst. ,,Wij waren daarin net wat scherper. Daar ben ik hartstikke blij mee, net als met de drie punten.”

Fantastische solo

GVV kwam driemaal op voorsprong tegen Elsendorp. Eerst maakten de gasten een eigen doelpunt, daarna rondde Pepijn van Delden ‘een fantastische solo‘ af en tot slot besliste Lamin Barrow het duel. Bonnikhorst: ,,Elsendorp was in de slotfase niet bij machten om kansen op de gelijkmaker te forceren. Zij speelden ook tegen tien man van ons vooral de lange bal.”

Volgens Bonnikhorst plukt GVV dit seizoen de vruchten van de goede teamsfeer. ,,We moeten de motor laten draaien. Daarom heb ik dinsdag ook gewoon getraind, een dag na de wedstrijd tegen Sambeek ja. Ik vind het belangrijk om de groep bij elkaar te hebben. Met z’n allen bezig te zijn. Al is het maar uitlopen of een rondootje. Alles beter dan de spelers thuis op de bank hangen met een pul bier in de hand.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal