Volledig scherm
SES-trainer Ton Berens. © De Gelderlander

SES op zoek naar nieuwe trainer na afwijzing Berens

LANGENBOOM - Vierdeklasser SES moet in allerijl op zoek naar een andere hoofdtrainer. De voetbalclub uit Langenboom ziet Ton Berens ondanks een akkoord voor volgend seizoen vertrekken.

De spelersgroep van SES kreeg donderdagavond van Berens te horen dat hij stopt na dit seizoen. In december kwam de club nog tot een mondeling overeenkomst met de oefenmeester uit Oss. Hij zou na de zomer zijn vierde jaar ingaan op sportpark De Kogelberg.

Voor SES is de keuze van Berens vooral ‘heel vervelend’, geeft technisch bestuurslid Carlo Raijmakers aan. ,,Maar een complete verrassing is het niet. Ton heeft in de winterstop in een gesprek met de selectie aangegeven dat er een mentaliteitsslag geslagen moest worden. Dat is in zijn ogen niet gebeurd. Hij is daardoor te veel met randzaken bezig.”

Raijmakers maakt zich niet druk om de zoektocht naar een nieuwe trainer. Hij verwijst naar het vertrek van René Jurrius drie jaar geleden. Die trainer zag ook aan het eind van het seizoen af van contractverlenging bij SES. ,,Ton is ook in de laatste maand gekomen. Ons huiswerk hebben we al gedaan, onze hengels zijn uitgegooid. Maar we willen eerst de mooie jaren met Ton afsluiten door de nacompetitie te halen.”

Berens was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal