Volledig scherm
Het sportpark van SIOL.

SIOL-Juliana gestaakt na ‘racistische opmerking’ scheidsrechter

CUIJK - De wedstrijd tussen de eerste elftallen van SIOL en Juliana Mill is zondagmiddag gestaakt na een opmerking van scheidsrechter Jan Tielen. Volgens spelers en trainer zou hij zich discriminerend hebben uitgelaten tegenover spelers van de voetbalclub uit Katwijk.

De arbiter wil niet reageren op de aantijgingen, maar stelt dat SIOL niet verder wilde spelen. Volgens trainer Lucien Roeffen van de thuisploeg klopt die uitleg niet.

,,Spelers van mijn team vertelden mij dat de scheidsrechter een racistische opmerking maakte”, geeft Roeffen aan.

‘Tien kleine negertjes’

Voetballers van tegenstander Juliana bevestigen dat de arbiter in de slotfase van het duel in de vierde klasse H over de schreef ging. Hij zou na aanmerkingen op de leiding de spelers van SIOL een ‘stel tien kleine negertjes’ hebben genoemd.

,,Toen het spel dood lag, heb ik de bal gepakt en aan de scheidsrechter gevraagd wat hij nou precies gezegd had”, zegt Roeffen.

,,De scheidsrechter gaf aan dat hij zijn excuses al had aangeboden aan mijn spelers en verder wilde voetballen. Ik gaf aan dat ik eerst uitleg wilde waarop de scheidsrechter de wedstrijd affloot.”

‘Hij kwam zonder toestemming het veld op’

De trainer van SIOL kwam het veld op en kreeg daarvoor de rode kaart. Scheidsrechter Tielen wil alleen reageren op het wegsturen van Roeffen: ,,De trainer kwam zonder toestemming het veld op en belette zijn spelers om door te voetballen.”

SIOL heeft contact opgenomen met voetbalbond KNVB dat een onderzoek instelt.

Amateurvoetbal