Volledig scherm
© DG

SIOL stelt jubileumfeest van eind augustus uit tot 2021 vanwege coronavirus

KATWIJK - SIOL schuift het jubileumweekeinde van eind augustus door naar volgend jaar mei. De voetbalclub uit Katwijk, dit jaar 75 jaar oud, wil geen feest vieren in coronatijd. ,,Het voelt vreemd om zoiets nu voor te bereiden.”

SIOL ontloopt nu (extra) hoge kosten, die verplicht zijn als de feestelijkheden op het laatste moment worden afgezegd. ,,We hadden een uitgebreid programma van drie dagen, met een feestavond en wedstrijd van FC de Rebellen, een team van oud-profs. Aan het uitstellen zijn geen financiële consequenties verbonden”, reageert voorzitter Rob Hoffmann.

Mogelijk dat de vierdeklasser wel een gedeelte van het geld dat opzij is gelegd voor het jubileum dit jaar moet aanspreken om gaten te dichten. Zo gaat het eigen internationale jeugdtoernooi, de 2Bruder Cup, niet door. Daar verdient de club normaal duizenden euro’s mee. Hoffmann: ,,We zijn een gezonde club maar willen ook de 100 jaar halen.”

Naast het verschuiven van het 75-jarig bestaan maakt SIOL ook een statement. De club pleit voor het einde van de competities in het amateurvoetbal. De KNVB wacht de nieuwe maatregelen van het kabinet af. Mogelijk worden definitieve beslissingen dinsdagavond wéér doorgeschoven.

,,Gelet op de omstandigheden zien wij het niet meer zitten om te spelen”, stelt Hoffmann. ,,Natuurlijk ben ik me er terdege van bewust dat andere teams er anders over denken. Met ons eerste elftal spelen we nergens meer om. Maar we vinden dat de KNVB een knoop moet doorhakken.”

Amateurvoetbal