Volledig scherm
Beeld uit de finale tussen Figueirense (zwart-wit gestreept shirt) en Odense BK. © Theo Peeters

Tactisch slim Odense BK wint jubileumeditie Copa del Agatha

SINT AGATHA - Odense BK uit Denemarken heeft gisteren verrassend de Copa del Agatha gewonnen. De Denen waren in de finale met 3-0 te sterk voor het Braziliaanse Figueirense.

Het meest opvallende aan de tiende editie was echter de prestatie van topfavoriet Paris Saint-Germain op de finaledag. De Fransen verloren in kwartfinale van Odense (3-0) en in de strijd om de vijfde plaats was NEC te sterk voor ‘PSG’: 1-3.

Door de winst in de poule plaatsten Figueirense en Leicester City zich automatisch voor de halve finale. Daarin wonnen de Brazilianen met 1-0 van Standard Luik. De Belgen wonnen hun duel in de kruisfinales na strafschoppen van NEC (1-1).

De technische staf van Odense had een slimme tactiek: alle spelers kregen op zaterdag speeltijd in de poule (0 punten) en op de finaledag speelde Odense telkens in de sterkste opstelling. Zo versloeg de ploeg na PSG in de halve finale Leicester (1-1, winst na strafschoppen) en dus Figueirense in de finale.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal