Remco ten Hoopen is aangesteld als trainer van de aanstaande fusieclub.
Volledig scherm
Remco ten Hoopen is aangesteld als trainer van de aanstaande fusieclub. © AWFoto\Jeroen Meuwsen

Ten Hoopen eerste hoofdtrainer aanstaande fusieclub Estria - GVV - SCV

ESCHAREN / GRAVE / VELP – De stuurgroep van de samenwerkende voetbalverenigingen Estria (Escharen), GVV’57 (Grave) en SCV’58 (Velp) heeft Remco ten Hoopen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2020-2021.

De 40-jarige Cuijkenaar zal daarmee de eerste oefenmeester worden in de geschiedenis van de Graafse fusieclub waarvan de werknaam momenteel nog EGS is. Leden kunnen tot 10 februari hun stem uitbrengen op een van de vijf eerder gekozen opties waarna beslist zal worden wat de definitieve naam van de aanstaande vereniging wordt.

Ten Hoopen was in de regio eerder eindverantwoordelijke bij VCA uit Sint Agatha en hoofd van de jeugdopleiding van JVC Cuijk. Ook was hij werkzaam binnen de KNVB als opleider van trainers. De afgelopen jaren was Ten Hoopen assistent van huidig NAC-trainer Peter Hyballa. Eerst bij NEC en later bij FC DAC 1904 uit Slowakijke waar hij nog steeds werkzaam is als hoofd opleidingen.

De fusieclub gaat starten op het niveau waarop het hoogst spelende eerste elftal van een van de verenigingen uitkomt. Wanneer het Estria lukt om zich dit seizoen te handhaven (momenteel hekkensluiter derde klasse D, Oost) dan zal dit in de derde klasse zijn. SCV en GVV spelen respectievelijk in de vierde en de vijfde klasse.

Amateurvoetbal