Toxandria juicht op archiefbeeld.
Volledig scherm
Toxandria juicht op archiefbeeld. © Ed van Alem

Toxandria stunt tegen Constantia en maakt einde aan dramatische serie

RIJKEVOORT - Voor Toxandria is een einde gekomen aan een dramatische reeks. Na in totaal dertien competitienederlagen op rij (vorig seizoen meegerekend) pakte de formatie uit Rijkevoort zondag voor het eerst weer een punt. Op eigen veld werd het 2-2 in een spektakelstuk tegen buurtgenoot Constantia. Voor de ploeg uit Wanroij betekende dat het eerste puntenverlies in de vierde klasse H.

Toxandria opende zoals je van een laagvlieger mag verwachten. Soms slordig, maar wel vol energie en werklust. Toch waren de eerste echte kansen voor Constantia. Na zeven minuten verraste Milano van der Cruijssen met een subtiele voetbeweging Toxandria-goalie Dave Albers. Maar zijn inzet hobbelde net langs de tweede paal. Even later schoot diezelfde Van der Cruijssen na een snelle counter rakelings over.

Gezien de stand op de ranglijst was het weinig verrassend dat het meeste gevaar in de eerste helft van het nog ongeslagen Constantia kwam. Zelfs de thuisploeg was het dichtst bij een treffer door de bezoekers. Met een half uur op de klok frommelde verdediger Stijn van de Steeg zich per ongeluk langs zijn eigen keeper, maar hij kon een goal nog net voor de doellijn voorkomen.

Openingstreffer

Na de pauze kreeg Toxandria als eerst de mogelijkheid om de nul van het scorebord te halen. Een knap schot van Joost Vernooij werd na 54 minuten nog net onder de lat weggetikt. Even later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Twan Dekkers schoot van dichtbij beheerst raak: 1-0.

Bas Selten was kort daarna twee keer dicht bij de gelijkmaker. Constantia’s buitenspeler zag eerst een afstandsschot ternauwernood gekeerd worden en kwam later net niet goed uit om de rebound binnen te tikken na een inzet van Ruud van Duijnhoven.

Constantia haalde uit drie duels tot zondag de volle buit en probeerde in het slot van de wedstrijd uit alle macht de 1-1 te forceren. Een kwartier voor tijd slaagde invaller Mike van den Berg daarin. Hij knalde uit de draai vanaf zo’n zestien meter raak en schoot vijf minuten later ook de 1-2 tegen de touwen.

Ommekeer

Nog was het spektakel in regenachtig Rijkevoort niet over. Amper 120 seconden nadat Constantia op voorsprong kwam, knikte Ferre van Kraaij enigszins gelukkig de gelijkmaker binnen. Op de rand van het strafschopgebied probeerde hij met het hoofd een voorzet te verlengen. Constantia-goalie Willem Reijnen stond op het verkeerde been door de plotse curve die de ‘Wim Kieft-kopbal’ kreeg.

Constantia kreeg vervolgens nog een enorme kans op de winnende. Toxandria’s doelman Albers stopte echter een door hemzelf veroorzaakte penalty van Van der Cruijsen. Daardoor bleef het bij een puntendeling die in Rijkevoort aanvoelde als een zege: 2-2.

Amateurvoetbal