Volledig scherm
Fabian Krebbers langs de lijn bij Vitesse’08. © Jan van den Brink

Trainer Krebbers verrast Vitesse’08 en ziet alsnog af van contractverlenging

GENENP - Fabian Krebbers (48) gaat toch niet door bij Vitesse’08. De trainer uit Nijmegen verlengde onlangs zijn contract bij de voetbalclub uit Gennep, maar ziet alsnog af van dat extra jaar. De coach baalt van de werkomstandigheden.

Krebbers is bezig aan zijn derde jaar bij de derdeklasser. Hij vertrekt na dit seizoen.

,,Het was een lastige beslissing, omdat ik het gevoel heb dat ik mijn spelers in de steek laat. Zij zijn juist níet de reden dat ik stop. In het bestuur gaan sommige zaken niet goed, vind ik. Ik wil er niet over uitweiden, maar zo doorgaan zie ik niet zitten’’, zegt Krebbers.

Verwachtingspatroon

Quote

Voor hem zijn de afgelopen jaren spelers gebleven bij de club en naar ons toegekomen

Bjorn Hendriks, speler Vitesse'08

Bestuurslid René Reintjes herkent de kritiek niet. ,,Vitesse is een prima vereniging”, zegt Reintjes. ,,Of ik boos of teleurgesteld ben in Fabian? Die emoties houd ik voor me. Voor mij komt zijn besluit als een verrassing.”

Volgens het bestuurslid verschilt het verwachtingspatroon van Krebbers met die van de clubleiding. Vitesse gaat de Nijmegenaar niet aan zijn contract houden.

Het kunstgrasveld en de selectie zijn de pijnpunten. Krebbers moest dit seizoen meermaals voor een training uitwijken omdat het veld verhuurd werd aan een andere club. Bovendien beschikt Vitesse over een smalle selectie. Zo heeft de club geen tweede selectieteam. Door het wegvallen van basisspelers vanwege blessures moest Krebbers putten uit de B-jeugd (de Onder 17), omdat Vitesse ook geen Onder 19 heeft.

Teleurstelling spelers

Bij de spelersgroep overheerst teleurstelling, zegt vaste kracht Bjorn Hendriks. ,,Het is jammer dat Fabian aan het einde van het seizoen vertrekt”, zegt de verdediger. ,,Voor hem zijn de afgelopen jaren spelers gebleven bij de club en naar ons toegekomen. Fabian is een trainer met veel voetbalverstand en maakt spelers beter.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal