Volledig scherm
Eef Kerkhof (links) in actie voor PSV. © Urs Freitag/uf-photoart

Trainingskamp bij PSV is voor Kerkhof enorme motivatie

EINDHOVEN/MILL - Een 'superervaring' heeft ze erbij. Eef Kerkhof leefde de voorbije drie weken het leven van een profvoetballer. De 17-jarige Millse trainde volop mee bij PSV, de club waar ze van kleins af aan fan van is.

Met vijf trainingen in de week én een wedstrijd had ze een druk schema. Ze mocht zelfs mee op trainingskamp in Zwitserland. ,,Dat kon ik helemaal niet geloven. Ik weet heel goed dat zoiets niet voor iedereen is weggelegd", zegt Kerkhof.

Kerkhof kende daarmee een wel heel luxe proefperiode. Het trainingskamp in Zürich was de eerste buitenlandse trip van de PSV-vrouwen ooit. In Zwitserland viel Kerkhof in tegen Bayern München (0-9) en had ze een basisplek tegen Slavia Praag (8-2 winst) in de Women's Cup. ,,Stond ik opeens tegenover Jill Roord van Bayern, een idool van me, en liep ik hand in hand met een mascotte het veld op voor het begin van het duel met Slavia. Erg vet om mee te maken."

Quote

Voor de selecties van de KNVB viel ik vroeger telkens op het laatste moment af. Dat deed pijn.

Eef Kerkhof

Inmiddels is ze terug in de realiteit. Kerkhoff heeft een start gemaakt met haar vervolgstudie Sport en Economie (Speco) aan het Johan Cruijff College in Tilburg en meldt zich weer als jeugdspeler bij SV Venray. Bij de Limburgse club voetbalt Kerkhof ook dit jaar tussen de jongens. ,,Fysiek kom ik nog tekort voor de eredivisie. Aangezien PSV geen jeugd- of beloftenteam heeft, is het beter om minuten te maken bij Venray JO17."

Dat betekent niet dat Kerkhof bij PSV klaar is. Naast haar drie trainingen en wedstrijd bij Venray reist ze nog twee keer in de week naar De Herdgang. In Eindhoven gaat ze onder meer het krachthonk in. ,,De afgelopen tijd werkt goed voor mijn vertrouwen. Een enorme motivatie. Ik ben PSV ook echt dankbaar. Dat komt ook door het verleden. Voor de selecties van de KNVB viel ik vroeger telkens op het laatste moment af. Dat deed pijn. Bij PSV krijg ik wel de kans om mezelf te laten zien. Daar heb ik altijd voor gewerkt, alles voor gedaan. En dat blijf ik doen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal