Volledig scherm
Spits Jordie van der Laan (links) van JVC Cuijk worstelt zich langs een tegenstander van Quick, eerder dit seizoen. © Ed van Alem

Van der Laan van JVC naar DOVO, maar met een 'profclausule'

CUIJK - Jordie van der Laan vertrekt na dit seizoen naar DOVO uit Veenendaal. De 24-jarige spits van JVC Cuijk stapt daardoor over van de derde divisie zondag naar de derde divisie zaterdag. Zijn zo gewenste overgang naar het betaalde voetbal blijft daarmee uit.

,,Toch past de club bij mijn ambities”, zegt Van der Laan. ,,Ze hebben uitgesproken om volgend seizoen mee te willen doen om de prijzen en dat spreekt mij aan.’’

Van der Laan wilde graag tijdig duidelijkheid voor volgend seizoen. ,,Ik heb de afgelopen periode verschillende zaken op een rijtje gezet en dit is voor mij de beste optie.”

Clausule

Belangrijk voor Van der Laan is de clausule die hij heeft bedwongen. Mocht er voor 31 augustus nog een profclub zich melden, kan de spits alsnog overstappen. Ook mag de Cuijkenaar tot die datum meetrainen bij teams van een hoger kaliber uit binnen- of buitenland.

De spits scoorde dit seizoen 25 keer in de derde divisie zondag. Van der Laan wekte daarmee interesse. Onlangs was hij op proef bij Wuppertaler SV in Duitsland, maar de club uit de Regionalliga (vierde niveau) heeft hij afgezegd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal