Volledig scherm
Daan Verberk (links) duelleert namens Excellent tegen Berghem Sport. © Theo Peeters

Van drie broers Verberk bij Excellent haakt er een af

OPLOO - De tijd dat Excellent aantrad met drie broers Verberk is voorbij. Bij de voetbalclub uit Oploo stopt Daan, de middelste van de drie broers, per direct. De 28-jarige allrounder kampt met hardnekkige rugklachten.

Van de familie Verberk zijn nu alleen nog Teun (30) en Roel (24) actief bij de derdeklasser. ,,Ik wil graag door, maar het heeft geen nut. Het is op”, licht Daan Verberk zijn keuze toe. ,,Ik heb last van slijtage van mijn tussenwervel. Het is geen grote blessure, maar ik ondervind er telkens problemen van.”

Sportschool

Zijn rugkwetsuur zat hem al vaker dwars. Op zijn 19de stopte Verberk al eens; vier jaar om precies te zijn. ,,Het zal al langer in mijn hoofd om definitief te stoppen, maar ik wilde het nog één keer proberen. Vandaar dat ik van de zomer veel in de sportschool heb gezeten en krachttraining heb gedaan.”

Het gewenste effect bleef uit. ,,Ik heb dit seizoen twee oefenduels gespeeld, één keer tien minuten en de andere keer vijf minuten.” Toch was het een moeilijk besluit om te stoppen. ,,We hebben een hecht team, er spelen veel vrienden in en natuurlijk mijn broers. Maar het kan gewoon niet verder zo.”

Volledig scherm
Daan Verberk (midden) wordt zijn broers Roel (derde van links) en Teun (derde van rechts) geflankeerd door de broers Chris (links) en Bart van Duijnhoven en Loid en Stephan Schellekens (rechts). © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal