Volledig scherm
Sven van Gelder van Excellent in actie tegen Helmondia. © Ed van Alem

Van Gelder leidt Excellent naar succesvolle start op eigen veld

OPLOO - Excellent heeft zondag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De formatie van trainer John Janssen won met 2-1 van Helmondia. Sven van Gelder was met twee treffers de grote man aan de kant van Excellent.

Een week eerder verloor Excellent nog met 2-1 bij Handel. Tijdens de eerste speelronde kwam de club uit Oploo niet in actie vanwege een feest om het zestigjarig bestaan te vieren.

Tegen Helmondia werd het een vermakelijk duel in de stromende regen. De bezoekers raakten al vroeg de lat, terwijl Frans Cuppers (over) en Thijn Cornelissen (zijnet) goede mogelijkheden kregen voor Excellent. Helmondia opende vlak voor rust de score via een frommelgoal uit een vrije trap.

Van Gelder maakte nog voor het einde van de eerste helft gelijk. De aanvaller benutte een strafschop nadat Cornelissen werd gevloerd. In de tweede helft dacht Helmondia op 1-2 te komen, maar de vlag voor buitenspel ging omhoog. Kort daarna sloeg Van Gelder aan de andere kant toe. De van Alverna overgekomen voorhoedespeler rondde koeltjes af: 2-1.

Excellent liet daarna meerdere kansen op 3-1 liggen, terwijl Helmondia er in een slotoffensief niet in slaagde om gelijk te maken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal