Volledig scherm
JVC Cuijk eerder dit seizoen tegen HBS. © Ed van Alem

Van Schoonhoven en ‘supersub’ Özdemir leiden JVC naar zege

CUIJK - Invaller Ali Özdemir zorgde zondag voor grote vreugde bij JVC Cuijk. De aanvaller besliste in de allerlaatste minuut de wedstrijd tegen OSS’20: 3-2. Zijn eerste actie van de wedstrijd was meteen raak voor de Cuijkse derdedivisionist. Na een voorzet van spits Jeroen van Schoonhoven schoot de Cuijkenaar binnen bij de tweede paal.

De voetballer kwam onverwacht in het veld voor Engin Güngör. De vleugelspits van JVC had kramp. ,,Voor een warming-up was nauwelijks tijd, maar als wissel moet ik altijd klaar zijn om in te vallen”, zei Özdemir. ,,De ontlading na mijn doelpunt was ontzettend groot. We hebben een goed feestje gevierd in de kleedkamer. Dit is de tweede keer dat ik op deze manier een wedstrijd beslis, teamgenoten noemen mij al superspits.”

Door de zege blijft JVC Cuijk weg van de onderste plaatsen. Het gat met Hercules (dat op de eerste nacompetitieplaats staat) is vier punten (38 om 34). JVC speelt nog zes wedstrijden dit seizoen, twee minder dan de Utrechtse concurrent. ,,We zijn nog niet veilig, maar samen met de overwinning van vorige week (3-1 tegen HBS, red) geeft dit een enorme boost. Niemand zit te wachten op de nacompetitie, dit is een belangrijke stap om dat te voorkomen.”

JVC kwam wel goed weg tegen de gasten uit Oss, want de Brabantse provinciegenoot raakte twee keer de lat in de tweede helft. Voor de pauze kwam de Cuijkse thuisploeg op voorsprong via Van Schoonhoven. De aanvaller maakte, na de gelijkmaker van Tony de Groot, ook de 2-1 vlak voor rust. In de tweede helft maakte Sofian El Kaddouri uit een corner opnieuw gelijk, een kwartier later besliste Özdemir het duel: 3-2.

De 26-jarige voetballer stapt na dit seizoen over naar het zaterdagteam van JVC, de derdeklasser waar hij voor dit seizoen ook speelde. ,,Ik wil de komende wedstrijden nog zo veel mogelijk speelminuten maken, misschien lukt dat sneller als we helemaal veilig zijn. Hopelijk kan ik nog een keer belangrijk zijn voor de ploeg.”   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal