Volledig scherm
VCA-speler Mathijs Thoonen neemt de bal mee naar het strafschopgebied van Dodewaard. © Theo Peeters

VCA eindigt zaterdagavontuur met nederlaag bij Alverna

WIJCHEN - VCA heeft woensdagavond het zaterdagavontuur afgesloten met een nederlaag bij Alverna in Wijchen: 4-1. De ploeg uit Sint-Agatha keert komende zomer na zeven seizoenen terug naar de zondag als speeldag.

Ivan Puerto Robles maakte het laatste doelpunt voor VCA als zaterdagelftal. Hij tekende tegen Alverna voor de 1-1 na een geweldige assist van Stan Brands. De ploeg van trainer John Boeijen blijft zodoende achtste in de vierde klasse A (district Oost).

,,Hoewel dit niet het gewenste resultaat is, kunnen we met opgeheven hoofd de zaterdagklasse verlaten”, vond VCA-speler Mathijs Thoonen. ,,Het was een prima wedstrijd waarin we bij vlagen goed voetbal hebben gespeeld. Het viel alleen net allemaal de kant van Alverna op. Zij waren gewoon wat scherper voor de goal.”

VCA stapte in de zomer van 2012 als eerste club in de regio over naar het zaterdagvoetbal om zo spelers van buitenaf te binden. Het hoogtepunt in die zeven jaar dateert van 2015: de promotie van de vierde naar de derde klasse via de nacompetitie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal