Volledig scherm
John Boeijen op archiefbeeld. © Theo Peeters

VCA komt met acht (!) jeugdspelers terug van achterstand

SINT AGATHA - Het zaterdagteam van VCA heeft goede zaken gedaan in de vierde klasse A. De voetbalploeg uit Sint-Agatha kwam terug van een 3-1 achterstand tegen Elistha en won uiteindelijk met 4-3. ,,En dat met bijna alleen maar A-junioren’’, jubelde trainer John Boeijen.

,,We mogen wel even genieten van deze overwinning’’, sprak Boeijen. ,,Ik was voor komend seizoen benieuwd naar het niveau van onze jeugdspelers. Zij hebben duidelijk bewezen het niveau aan te kunnen.’’

Toch moest de hekkensluiter uit Sint Agatha nog even wennen aan elkaar. Met liefst acht jeugdspelers stond VCA aan de aftrap. ,,We deden het niet eens zo slecht, maar een vergissing achterin werd meteen afgestraft.’’ Door een kopbal van Dennis van Weers kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte, maar kort voor rust maakte Elistha de 1-2 en 1-3.

Comeback 

In de tweede helft was VCA volgens Boeijen duidelijk de betere partij. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer en de gelijkmaker van Stan Brands. A-junior Tycho Schimmel maakte kort voor tijd de winnende: 4-3. 

Na veertien wedstrijden is VCA nog wel hekkensluiter in de vierde klasse A. De ploeg van Boeijen heeft één punt achterstand op Elistha en CITO (8 om 9) en twee punten op Oranje Blauw. Elistha en Oranje-Blauw hebben een duel meer gespeeld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal