Volledig scherm
Archiefbeeld: de spelers van VCA vieren een doelpunt. © Ed van Alem

VCA overweegt terugkeer in het zondagvoetbal

SINT-AGATHA - VCA onderzoekt een terugkeer naar het zondagvoetbal. De club uit Sint-Agatha heeft de selectiespelers gevraagd na te denken over verandering van speeldag, maar houdt ook de optie open de huidige situatie te handhaven. Het bestuur van VCA hoopt in januari een knoop door te hakken.

De vereniging uit het Cuijkse kerkdorp is sinds 2012 actief in de zaterdagcompetitie van district Oost. In tegenstelling tot het eerste elftal spelen de overige seniorenteams wel op zondag, in de regio Zuid 2. ,,Uit de algemene ledenvergadering kwam naar voren dat we een enquête moeten houden”, legt VCA-voorzitter Arthur Baudet uit. ,,Een groep wil terug naar zondag, ook omdat ze dan tegen clubs uit de buurt spelen. Wij vinden het belangrijk wat de spelers van het eerste elftal en de Onder 19 (het hoogste jeugdteam, red.) vinden.”

Bestaansrecht

Want zonder spelers heeft VCA geen bestaansrecht meer, stelt Baudet. ,,We redden het niet met alleen maar jongens uit het dorp. De discussie over de speeldag voeren we elk jaar. Daar willen we een einde aan maken. Dit wordt een keuze voor meerdere jaren, waarmee we ons kunnen profileren in de regio.”

Intentieovereenkomst

VCA heeft de ontwikkelingen met trainer Remco ten Hoopen en zijn assistent Michel Baudet besproken. ,,We hebben een intentieovereenkomst met ze voor volgend seizoen”, zegt voorzitter Baudet. ,,Er is een voorbehoud over de speeldag en een ander voorbehoud is dat Remco de ambitie heeft om weer onderdak te vinden bij een profclub. Wij leggen hem daarbij niets in de weg.”

Ten Hoopen is bezig aan zijn tweede jaar bij VCA, zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij werkte eerder lang bij JVC Cuijk en was vorig seizoen bij NEC assistent van trainer Peter Hyballa.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal