Volledig scherm
De selectie van Volharding viert het kampioenschap in de tweede klasse H. © Ed van Alem

VIDEO: Volharding verovert titel op grootse wijze

NISTELRODE - Volharding heeft op tweede pinksterdag de titel in de tweede klasse H veroverd. De Vierlingsbeekse formatie vierde feest in het hol van de leeuw, bij nummer twee Prinses Irene. Het elftal van trainer Sjoerd van der Coelen legde de thuisploeg uit Nistelrode met 4-0 over de knie.

Volharding keert volgend seizoen na dertien jaar terug in de eerste klasse. Het laatste Vierlingsbeekse kampioenschap dateerde van 1999/2000. De trotse kampioen begon vlijmscherp op sportpark De Schellen. De bliksemstart leverde een grote kans voor Mark Blenckers op, maar die vond de Prinses Irene-Keeper op z'n weg. Volharding-doelman Job Vullings redde even later op een inzet van Tim van der Heijden, toen Volharding de controle kwijt was.

Vreugde-explosie
De gasten braken na een ruim halfuur de wedstrijd open. Jeroen Schepens ging goed door op rechts en bediende Tim Brouwer. De linksbuiten zorgde met een rollertje voor een vreugde-explosie bij Volharding: 0-1. Diezelfde Schepens was na een uur ook betrokken bij de tweede goal van de bezoekers. De Cuijkse rechtsbuiten veroverde de bal en bediende Blenckers die fraai afdrukte: 0-2. Daarvoor ontsnapte Volharding aan de gelijkmaker, toen invaller Douwe Herckenrath via Vullings de lat teisterde.

Schitterende stift
Prinses Irene probeerde het nog wel, maar de defensie van Volharding was onder leiding van Rob Branje (met ingepakte rechterknie) en Bram Jacobs ijzersterk. Volharding profiteerde van de ruimte en kreeg na een overreding op Blenckers een strafschop. Die penalty was voor Pepijn van Geenen een koud kunstje: 0-3. Daarna bekroonde Brouwer z'n wedstrijd met een schitterend stiftje: 0-4.

Amateurvoetbal