Volledig scherm
Jarno Kosman (links) en Rick Maassen vieren de promotie van De Zwaluw. De twee stoppen na de gewonnen nacompetitie. © De Gelderlander

Vijfde poging van De Zwaluw slaagt: eindelijk promotie

DE RIPS - Eindelijk is het raak voor De Zwaluw. Na vier verloren nacompetities promoveert de voetbalclub uit Oeffelt bij de vijfde poging (sinds 2012) wél naar de vierde klasse. De ploeg van trainer Dennis Kroes won maandag de nacompetitiefinale van Olympia Boys: 2-0.

De Zwaluw keert na elf jaar terug in de vierde klasse.

De ploeg uit Oeffelt was uiterst effectief in De Rips. Zo benutte Boyd van Sambeek in de dertigste minuut de eerste de beste kans, na een corner van Olympia Boys nota bene. De linksbuiten nam een diepe bal van doelman Stijn Jansen mee en bleef koel met de keeper en laatste man van de opponent uit Ommel voor zich: 0-1.

Reddingen Jansen

Diezelfde Jansen kende sowieso een goed optreden. Zo tikte de keeper van De Zwaluw in de 26e minuut een afstandsschot van John Janssen uit de bovenhoek en na rust een klutsbal van Marijn van Bussel over de lat.

In het slotkwartier speelde Olympia Boys alles of niets, maar in counter sloeg De Zwaluw toe. Wederom via Van Sambeek, opnieuw na een fout van de tegenstander. Dit keer profiteerde Van Sambeek van een mislukte kap van keeper Joost van de Pol. In de slotfase kreeg Dirceo Kroes van Olympia Boys zijn tweede gele kaart.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal