Archiefbeeld: Elsendorp - Menos, 2018/2019
Volledig scherm
Archiefbeeld: Elsendorp - Menos, 2018/2019 © Perry van de Leuvert

Voetbalclub Menos mazzelt met foutje van KNVB over dispensatie interim-trainer

LANDHORST - Harm de Kleijne mag toch als eindverantwoordelijke op de bank blijven zitten bij Menos. De voetbalclub uit Landhorst mazzelt met miscommunicatie bij de KNVB omtrent het dispensatieverzoek van de interim-trainer. Menos heeft nu tot en met 8 maart vrijstelling.

De Kleijne heeft sinds het vertrek van de eind oktober opgestapte Jef Vels de touwtjes in handen bij Menos. Omdat de oud-eerste elftalspeler niet over de juiste papieren beschikt, heeft hij toestemming van de KNVB nodig om de vijfdeklasser te leiden. Die dispensatie – door de voetbalbond eerder dit seizoen verleend om de club de ruimte te geven een trainer te vinden – liep afgelopen week af.

„Normaal kan een trainer vijf weken dispensatie krijgen in zo’n situatie, dat is in november gebeurd. In december heeft Menos echter opnieuw dispensatie aangevraagd en die is per abuis opnieuw verleend”, legt woordvoerder Daan Schippers van de KNVB uit. „Wij hebben de club laten weten dat het berust op een misverstand en dat ze zo snel mogelijk een oplossing moet zoeken, waarvoor ze wel een hoop extra tijd hebben gekregen.”

Bestuurslid Rob Rijkers van Menos is maar wat blij dat het dispensatieverzoek van zijn club is geaccepteerd. „We hebben nu langer de tijd een trainer te vinden”, zegt hij. „Binnen de vereniging is er niemand met de vereiste papieren. Zodoende hebben we de vacature voor hoofdtrainer maar weer eens opnieuw uitgezet. Hopelijk leidt dat tot succes.”

De Kleijne geldt als ‘mister interim-trainer’ op De Peelvreugd. De elftalleider had Menos afgelopen seizoen ook al tijdelijk onder zijn hoede. Destijds volgde hij tijdelijk de vertrokken Dennis Meier op.

Amateurvoetbal