Voetbalclub Olympia’18 schrapt wedstrijden na overlijden erelid Guntlisbergen

BOXMEER - Olympia’18 heeft alle wedstrijden van komend weekeinde afgelast, omdat clubicoon Sjaphanto Guntlisbergen is overleden. Het erelid van de voetbalvereniging uit Boxmeer is slechts 53 jaar geworden. Hij overleed woensdagavond aan de gevolgen van een hartstilstand.

Guntlisbergen was een drijvende kracht bij de Boxmeerse club. Na zijn tijd als jeugdspeler en keeper bij de senioren bleef hij als vrijwilliger aan de club verbonden. Sinds vorig seizoen was de uit Oss afkomstige Guntlisbergen kantinebeheerder bij de tweedeklasser. Eerder zat hij in de sponsorcommissie en vertolkte hij onder meer de rol van voorzitter en jeugdtrainer.

Hoogtepunt in zijn periode als voorman van de club was het oefenduel met PSV in 2000, bij de opening van het huidige sportpark. ‘Harry van Raay overhandigde mij een stropdas van PSV, die ik snel heb afgegeven aan een vrijwilliger binnen onze club’, noteerde Guntlisbergen (fervent Ajacied) in het jubileumboek ter ere van het 100-jarig bestaan van Olympia.

Cement

Volledig scherm
© DG

,,Sjaphanto was het cement binnen de vereniging”, zegt bestuurslid Arie Peters van Olympia. ,,Hij kon mensen verbinden. Van jongens van het G-team tot jeugdspelers. Met iedereen kon hij overweg. Hij nam het voortouw zonder op de voorgrond te treden. De laatste jaren zorgde hij voor sfeeracties, van optredens in de kantine tot rookbommen langs de lijn bij het eerste elftal.” 

Guntlisbergen was in Boxmeer een bekendheid. Hij was onder meer oud-eigenaar van het Boxmeers Tapijthuis. ,,Sjaphanto heeft jaren geroepen dat hij ooit als fan van het eerste elftal met de trein naar Vierlingsbeek zou gaan voor de derby tegen Volharding. We zijn gepromoveerd, maar de reis maakt hij niet meer mee.” 

Het clubhuis van Olympia is donderdagavond vanaf 19.00 uur open om Guntlisbergen te gedenken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal