Volledig scherm
Kas van den Bosch van Volharding haalt al vallend uit, Excellent-middenvelder Frans Cuppers is te laat met zijn blok. © Theo Peeters

Volharding boekt simpele bekerzege bij Excellent

OPLOO - Volharding heeft donderdagavond eenvoudig afgerekend met Excellent in de tweede ronde van de districtsbeker. De tweedeklasser uit Vierlingsbeek was met 3-0 te sterk voor de thuisploeg uit Oploo.

Vincent Buijssen schoot na een dik kwartier met een van richting veranderd schot het elftal van trainer Johan Vullings op voorsprong. Omdat Volharding  daarna meerdere mogelijkheden slecht uitspeelde, bleef de wedstrijd lang spannend.

Niet dat de gelijkmaker in de lucht hing overigens. Excellent, dat inzakte tot ver op eigen helft, counterde slordig. Daardoor kwam de derdeklasser niet verder dan enkele pogingen van afstand en een paar standaardsituaties.

Rick Tissen gooide halverwege de tweede helft de wedstrijd eigenlijk al in het slot. De buitenspeler van Volharding tikte een voorzet van linksback Gijs Hendriks binnen. In blessuretijd maakte Mark Blenckers er 0-3 van, nadat Excellent achterin één-op-één was gaan spelen.

Amateurvoetbal