Volledig scherm
SSS'18 - Volharding © Ed van Alem

Volharding is rivaal SSS’18 na jaren weer de baas

OVERLOON - Volharding heeft zaterdagavond de derby tegen SSS’18 in de tweede klasse H gewonnen: 1-3. Het was voor de formatie van trainer Johan Vullings de eerste winst sinds het seizoen 2012/13, toen het 2-3 werd in Overloon.

De tactiek van Volharding was duidelijk: SSS laten komen en vervolgens zelf toeslaan. De thuisploeg kreeg ook de eerste mogelijkheden, maar miste scherpte. Aan de andere kant was het wel raak. Tim Brouwer speelde de bal breed op Kas van den Bosch, die voor 0-1 zorgde.

Ambulance

SSS zocht na de openingstreffer de aanval. Bij een duel aan de zijlijn kreeg een vrouw in het publiek de bal hard in het gezicht. De schrik zat er even in op het sportpark van SSS en er kwam een ambulance aan te pas. De vrouw werd verzorgd en hield verder geen schade over aan het incident.

Volledig scherm
Een mevrouw kreeg tijdens de wedstrijd hard een bal tegen haar hoofd, er kwam een ambulance aan te pas. De vrouw werd verzorgd en hield verder geen schade over aan het incident. © de Gelderlander/Sander Janssen

Penalty

Volharding sloeg vlak voor rust nog een keer toe toen het een strafschop kreeg. Keeper Thomas Massop keerde de inzet van Melvin de Klijn, maar was kansloos op de rebound van Van den Bosch: 0-2. SSS moest na rust vol in de aanval om nog iets van het duel te maken. Dat leverde pas na 75 minuten de aansluitingstreffer op via Bas Joosten.

De thuisploeg speelde vervolgens alles of niets en kreeg aan de andere kant het deksel op de neus bij een tegenaanval van Volharding. De Klijn had het vizier nu wel op scherp staan en schoof na een individuele actie de 1-3 binnen. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Voor SSS betekent de nederlaag duur puntenverlies in de strijd om de titel in 2H. De voorsprong op nummer twee Real Lunet bedraagt vijf punten, maar de concurrent heeft een duel minder gespeeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal