Volledig scherm
Beeld van Volharding - EVVC. © Ed van Alem

Volharding kan periodetitel vergeten na nederlaag tegen EVVC

VIERLINGSBEEK - Volharding kan de derde periodetitel van de tweede klasse H vergeten. De voetbalformatie uit Vierlingsbeek verloor het cruciale thuisduel met EVVC uit Vinkel (2-3), waardoor het niet meer in de race is voor een plek in de nacompetitie. Real Lunet, koploper in periode 3, vergrootte de marge tot zes punten na een overwinning op Heeswijk (1-3).

De neutrale toeschouwer werd zondag vermaakt in Vierlingsbeek, want binnen een kwartier was het net al driemaal gevonden. Eerst kopte Bart Haerkens raak uit een corner, terwijl ook Tom Kessels een minuut later scoorde uit een hoekschop. Nadat Mark van Zoggel zijn EVVC voor de tweede keer op voorsprong zette, bloedde de wedstrijd langzaam dood.

Spoedoverleg

Na het rustsignaal vond spoedoverleg plaats tussen trainer Johan Vullings en aanvoerder Mark Blenckers. Na enkele omzettingen kwam het duel opnieuw tot leven, maar tot een comeback kwam het niet voor Volharding. Nadat Jordy de Klijn een ongelukkige eigen goal maakte, leek de wedstrijd gespeeld. Natrappen van aanvaller Tim Brouwer werd een half uur voor het einde nog bestraft met rood. In de slotfase scoorde Kevin Reijnders vanaf elf meter, maar tot een gelijkmaker kwam het niet.

Door de nederlaag is de laatste kans op een prijs voor Volharding verkeken. De strijd om de derde periodetitel is zo goed als zeker gewonnen door Real Lunet, terwijl de ploeg van trainer Vullings op de vijfde plaats staat in de tweede klasse H.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal