Volledig scherm
De spelers van Volharding vieren een treffer tegen Venhorst. © Ed van Alem

Volharding maakt einde aan serie zonder punten

VIERLINGSBEEK - Volharding heeft de negatieve serie kapot geschoten. Rick Tissen en Kas van den Bosch zorgden zondagmiddag voor de zege van de Vierlingsbeekse voetbalploeg tegen een zeer zwak Venhorst: 2-0. Voor de ploeg van trainer Johan Vullings was het pas de tweede zege deze competitie, na drie nederlagen op rij.

Illustratief voor het niveau van beide ploegen was de openingstreffer: een flipperkastgoal van Volharding na een corner. Tissen gaf het laatste zetje. De thuisploeg miste daarna via Jordy de Klijn (kopbal) en Tissen (een-op-eenpoging) grote kansen.

Van den Bosch deed dat vlak voor rust niet. De rechtsbuiten tikte droogjes een rebound na een schot van Mark Blenckers binnen: 2-0. Na een dik uur verzuimde Tim Brouwer de wedstrijd definitief in het slot te gooien, met een schot op Venhorst-doelman Mickey van der Cruijsen. Niet dat Volharding veel te duchten had van Venhorst overigens. Doelman Roel van Rens hoefde maar één keer handelend op te treden, bij een kopbal van Luuk van de Boogaard uit een vrije trap.

Amateurvoetbal