Volledig scherm
Vincent Buijssen (links) van Volharding wordt opgejaagd door Olympia'18-speler Levi Meulensteen. De derby werd afgelopen zondag gewonnen door Olympia (1-3). © Ed van Alem

Volharding na strafschoppen door in districtsbeker

VIERLINGSBEEK - In de competitie presteren de voetballers van Volharding moeizaam, maar in de districtsbeker in Zuid II is de club wel succesvol. De nummer dertien (voorlaatste) van de tweede klasse H plaatste zich gisteravond voor de achtste finale door het tweede elftal van UDI’19 na strafschoppen te verslaan. Na 90 minuten stond het in Vierlingsbeek 1-1.

,,Prettig dat we weer eens gewonnen hebben”, sprak trainer Johan Vullings van Volharding, dat zondag de gemeentelijke derby tegen Olympia’18 verloor (1-3). ,,De beker is een leuke bijzaak. Niets meer en niets minder.”

Achterstand

De bezoekers uit Uden, uitkomend in de reserve-hoofdklasse, kwamen al na drie minuten op voorsprong. ,,De spits van UDI won een sprintduel en gebruikte zijn lichaam goed”, zag Vullings. Daarna ging de wedstrijd gelijk op en kregen beide teams weinig kansen. ,,Vanwege schorsingen en blessures deden bij ons ook een paar spelers uit het tweede team mee.”

Na ruim een halfuur maakte Volharding uit een snelle counter gelijk. Rens van Lanen en Tim Michiels waren het er na afloop nog niet over eens wie het laatste tikje gaf. Ook de tweede helft kende weinig hoogtepunten. Volharding was het dichtst bij een treffer toen de paal werd getroffen. De thuisclub won de aansluitende strafschoppenserie met 4-3. Doelman Roel van Rens stopte een Udense inzet en zag een andere poging naast gaan.

Loting

Volharding had in de vorige ronde voor een verrassing gezorgd door de nummer twee van de eerste klasse D, ZSV uit Zeilberg, met 1-0 te verslaan. De loting voor de achtste finale is volgende week donderdag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal