Volledig scherm
Archieffoto van Volharding © Ed van Alem

Volharding zet net op tijd de aanvalskraan open

HEERLEN - Volharding hield zondag knap een punt over aan de uitwedstrijd bij Bekkerveld. De eersteklasser uit Vierlingsbeek speelde met 2-2 gelijk door een laat doelpunt van Mark Blenckers.

In het duel had Bekkerveld (dat tweede staat) het beste van het spel, maar waren opvallend genoeg de beste kansen voor Volharding. Desondanks was het Bekkerveld dat het eerste op voorsprong kwam. Nog voor rust kwam de underdog langszij en opnieuw was Blenckers belangrijk. Zijn vrije trap vond het hoofd van Tim Brouwer, die de 1-1 maakte.

Zoals vaker dit seizoen kreeg Volharding een tegendoelpunt, net op het moment dat het aanspraak dacht te maken op een voorsprong. Blenckers: „Zoals vaker dit seizoen, gaat het juist mis in de fase dat je denkt lekker in de wedstrijd te zitten. Op belangrijke momenten missen we kansen of letten we niet op. Ook nu kwam de tegenstander uit het niets op 2-1. Ik hoop dat we daarvan leren.”

In de slotfase zette Volharding de aanvalskraan vol open, wat dus leidde tot de 2-2 van Blenckers (schot vanaf elf meter). Bekkerveld eindigde de wedstrijd met tien man, vanwege een grove overtreding na de 2-2.

Amateurvoetbal