Bram Eltink aan de bal voor OSS'20 tegen Hoogland.
Volledig scherm
Bram Eltink aan de bal voor OSS'20 tegen Hoogland. © Orange Pictures

14 punten voorsprong, toch geen promotie voor Engelen en Eltink met OSS’20

OSS - Aan een droomjaar waren ze bezig. Zo verheven boven de rest in de derde divisie dat niet de vraag was óf Bram Eltink en Joep Engelen met OSS’20 kampioen zouden worden, maar wanneer. Totdat het coronavirus zich in Nederland verspreidde.

Competitie nietig verklaard door de KNVB. Weg kampioenschap, weg promotie naar de tweede divisie, het hoogste amateurniveau. ,,Ik dacht dat het dit jaar eindelijk zou gebeuren”, zegt Eltink, de linksback uit Lent. ,,Ik was nog nooit kampioen geworden, of het moet in de F1 zijn geweest.”

Hardlopen

Het kon dit jaar gewoon niet mis, stelt Eltink. ,,Ik waande me onoverwinnelijk. Niet normaal wat dit voor seizoen was.” Met een marge van veertien punten op nummer twee Jong ADO, een ploeg die niet kon promoveren, en liefst zeventien (!) op OFC is dat ook logisch. Toch blijft OSS’20 in de derde divisie, omdat de KNVB geen promoties toekent.

,,Een belachelijke beslissing”, vindt Eltink. ,,We hadden verwacht dat de KNVB naar België zou kijken. Daar promoveert een team en degradeert er een. De teleurstelling bij ons is dan ook enorm. Nadat ik het besluit vernam, ben ik maar gaan hardlopen om mijn emoties kwijt te geraken.”

Sprankje hoop

Eltink baalt nog altijd, net als zijn Nijmeegse ploeggenoot Engelen. Toch is er voor hen nog een sprankje hoop. Voetbalbond KNVB heeft te kennen geven dat er mogelijk nog promotieplekken vrijkomen.

OSS’20 denkt er nog over na om beroep aan te tekenen tegen het besluit van de KNVB. ,,Ik houd hoop”, reageert Eltink, ex-De Treffers. ,,Het scheelt dat er veel aandacht in de media is, zelfs op het NOS Journaal zijn we geweest. Het zou sneu zijn als we nog een jaar in de derde divisie moeten spelen.”

Amateurvoetbal