Volledig scherm
Quick 1888 eerder dit seizoen tegen de amateurs van NEC. © Bert Beelen

1C/1E: Quick 1888 zakt na tegenslag naar de laatste plaats

NIJMEGEN - Quick 1888 heeft een nieuw dieptepunt bereikt. De Nijmeegse ploeg zakte door de 1-3 thuisnederlaag tegen Stevo naar de laatste plaats in de eerste klasse E. 

Een andere tegenvaller is de blessure van Mark van Haarlem. De aanvaller heeft op de training mogelijk een kruisband afgescheurd. ,,We zullen hem missen”, sprak ploeggenoot Kay Thomassen. ,,Het moet nog nader worden onderzocht. Hopelijk valt het mee.”

Quick kreeg tegen de concurrent uit Geesteren de eerste kansen. Bas Peters kopte op de lat. Na een halfuur kopte Hugo Weerink wel raak voor Stevo. Roy Wigger scoorde na rust tweemaal uit een counter. Na de tweede gele kaart voor Roy Damhuis speelde Stevo in de slotfase met tien man. Alleen Peters scoorde tegen.

De uitwedstrijd van de NEC-amateurs tegen Tubantia was een kopie van het duel op 18 februari bij Bemmel. Ook toen werd het 1-1 en redde NEC met een man minder dankzij Elias Boumkass op de valreep een punt. Johnny Dobson moest een kwartier voor tijd met zijn tweede gele kaart van het veld af. Tubantia kwam kort voor rust op voorsprong.

Eerste klasse C

Alverna zakte in de zuidelijke eerste klasse C naar de voorlaatste plaats, na de 2-1 nederlaag bij Rood Wit W. ,,We kwamen wat kracht tekort na de bekerwedstrijd van woensdag”, gaf trainer Jeffrey Kooistra als verklaring. ,,Het is lastig om je daarna snel weer op te moeten laden.”

In St.-Willebrord incasseerde Alverna gisteren tegen de concurrent in de degradatiestrijd kort na rust twee tegentreffers. Jari van Ginkel redde kort voor tijd de eer. Alverna kan door de terugtrekking van DESO niet rechtstreeks degraderen. De twee laatste ploegen spelen nacompetitie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal