Volledig scherm
Trainer Jeffrey Kooistra van Alverna. © David van Haren

1C/1E: Scheidsrechter geeft ‘assist’ tegen Alverna

OSS - Alverna verloor zondag met 4-1 bij TOP, dat nog voor de titel in de eerste klasse C streed. Koploper Juliana’31 won later op de dag met 3-1 van SC ‘t Zand en kroonde zich daardoor tot kampioen. Scheidsrechter René Meijers had een onbedoelde hoofdrol bij de 1-0 van TOP.

De arbiter verzorgde namelijk de assist bij de openingstreffer. Een pass van Alverna-speler Sven van Gelder kwam via de hak van Meijers bij Aram Pusters, die scoorde. Jari van Ginkel maakte voor Alverna de 2-1, maar kort voor rust werd het 3-1. ,,Het moet gek lopen om de nacompetitie te halen, maar we gaan er wel voor”, zei trainer Jeffrey Kooistra.

Leones heeft op de laatste speeldag aan een punt genoeg voor de nacompetitie. Als de Beneden-Leeuwenaren vierde blijven, nemen zij de periodetitel over van kampioen Juliana’31. Alverna en Woezik volgen op drie punten achterstand. Het doelsaldo van Leones en Alverna is +6, dat van Woezik -2. Leones ging zondag evenals de twee concurrenten onderuit: met 2-0 bij Brabantia.

Woezik verloor met 4-0 bij Oirschot Vooruit. ,,We hebben slechte zaken gedaan”, zei trainer Bert Ruijsch. ,,Met ons slechtere doelsaldo moet er een wonder gebeuren om nog vierde te worden.” De Wijchenaren stonden bij rust met 2-0 achter. ,,We hadden veel balbezit, maar werden gefopt door counters. Na rust was het heilige vuur er niet meer.”

Eerste klasse E

BVC’12 kan na de 4-2 thuiszege op BWO in de eerste klasse E (Oost) nog de derde plaats overnemen van Rohda Raalte, tegenstander in de nacompetitie. De Beekse ploeg krijgt dan het thuisvoordeel in de eerste ronde, die uit één wedstrijd bestaat. Rohda Raalte heeft twee punten meer en een beter doelsaldo. Luuk Rossen (2x) Rik Sebens en Samuel Eleonora scoorden voor BVC. Bas Blom miste een strafschop.

NEC bleef zesde ondanks de 1-0 nederlaag bij Tubantia. ,,Geen van beide verdiende te winnen”, meende NEC-trainer Anoush Dastgir. ,,Er waren nauwelijks kansen. Door een fout verloren we.” Phillip de Bruijn strafte in de 83e minuut slecht uitverdedigen af.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal