Volledig scherm
Woezik eerder dit seizoen in actie. © David van Haren

1C/1E: Woezik houdt achtervolgers op afstand ondanks ‘mindere wedstrijd’

TILBURG - Woezik blijft koploper in de eerste klasse C na het 1-1 gelijkspel bij ’t Zand. De Wijchense voetbalploeg houdt twee punten voorsprong op Leones en HVCH, die tegen elkaar gelijkspeelden.

,,Jammer, we hadden een gaatje kunnen slaan”, zei Woezik-trainer Ferdi Akankan. ,,Maar we speelden een mindere wedstrijd. Dan is een puntje wegsnoepen ook prima.” Lucas van den Heuvel bracht Woezik snel op voorsprong. Na een overtreding van Jurre Vreman maakten de Tilburger uit een strafschop gelijk.

Leones blijft derde na de 2-2 tegen nummer twee HVCH. Bram Kooijmans speelde een hoofdrol bij de Beneden-Leeuwenaren. De aanvaller scoorde al na 18 (!) seconden, stelde Stefan de Jong na 17 minuten in staat de 2-0 aan te tekenen, maar miste in de slotfase bij 2-2 een strafschop. Stijn van den Hurk in de 43ste en Michel van den Akker in de 50ste minuut brachten de gasten uit Heesch op gelijke hoogte. ,,Na de 2-0 waren we te gemakzuchtig”, vond trainer Martijn Bartels. ,,Bram miste de afgelopen twee seizoenen telkens één penalty. Hopelijk blijft het daar nu ook bij.”

Alverna klimt naar de vijfde plaats na de 1-2 zege bij Best Vooruit. ,,Over de eerste helft ben ik tevreden”, zei trainer Zoran Borojevic. ,,Over de tweede niet. Daarin waren we te onrustig.” Na de 0-1 van Arthur van den Eeckhout stopte Alverna-doelman Robert Zaalman een strafschop. Kort na rust werd hij toch geklopt door een volley van grote afstand van Elmo Hertogh. Johnny Dobson werd in de 80ste minuut matchwinnaar.

De NEC-amateurs blijven voorlaatste na de 4-2 nederlaag bij Rohde. ,,De tegengoals kwamen uit vrije trappen en een strafschop”, zag trainer Anoush Dastgir. ,,Twee keer kon er te makkelijk worden ingekopt. Rohde zakte ver in. We kwamen er moeilijk doorheen.” Arthur Gatsjatrian en Sjoerd Boeijen bogen voor NEC een achterstand om in 1-2. Kort voor rust werd het gelijk.

Eerste klasse E

BVC’12 blijft na de 1-2 zege bij Tubantia in de eerste klasse E op gelijke hoogte met koploper Orion. Alleen het doelsaldo van de Nijmegenaren is beter (+12 om +7). ,,Het was een gestolen overwinning”, erkende trainer Luuk Maes. “We kwamen niet in ons spel. Misschien waren we door de euforie na de 5-2 van vorige week tegen Rohda Raalte te gemakzuchtig tegen deze tegenstander, die pas één punt had.”

BVC kwam kort na rust achter, maar Joey Wijnhoven maakte binnen een minuut gelijk. Na tweemaal geel voor Abdilelah el Malki speelden de Bekenaren met tien man. In de 80ste minuut profiteerde Rick van Eijk van een persoonlijke fout bij de Hengeloërs.

Amateurvoetbal