Volledig scherm
Thijs Hendriks van Juliana’31 eerder dit seizoen tegen TOP. © Theo Peeters

1C/1E: Zware blessure van Thijs Hendriks overschaduwt naderende titel Juliana’31

MALDEN - Een ernstige blessure van Thijs Hendriks overschaduwde bij koploper Juliana’31 de verrassende wending in de titelstrijd in de eerste klasse C (Zuid 1). Door de misstap van achtervolger TOP is de voorsprong na de 2-0 thuiszege op Oirschot Vooruit met nog twee speeldagen te gaan vier punten.

Hendriks (34), die na dit seizoen stopt, verdraaide zijn knie. Hij wordt maandag geopereerd aan een afgescheurde patellapees. ,,Ik had liever met 10-0 verloren”, zei de aangeslagen trainer Remko Bicentini van Juliana. ,,We wilden hem een fantastisch afscheid met de titel geven.”

Hendriks gaf na 5 minuten de assist voor de 1-0 van Paul Diesel. Invaller Bart Schiks zorgde in de slotfase voor 2-0.

Woezik bewees Juliana een dienst door met 4-2 te winnen van TOP. ,,Ik had spelers van Juliana beloofd dat we ons best zouden doen”, zei speler Gijs Diebels. ,,Ik gunde Thijs Hendriks in zijn laatste seizoen de titel.” Woezik verspeelde een 2-0 voorsprong, maar sloeg na de 2-2 alsnog toe. Jesse Vreman, Vincent Buijssen (2) en Stijn Rambach scoorden.

Leones dreigt na de thuisnederlaag tegen HVCH (0-3) de vierde plaats prijs te geven, die deelname aan de play-offs om promotie naar de hoofdklasse oplevert. ,,Het lijkt dat we op zijn”, zei trainer Martijn Bartels. ,,Het eerste jaar in deze klasse heeft veel kracht gekost.” Leones stond binnen 20 minuten met 0-2 achter. Bram Kooijmans trof na rust de lat. Uit een strafschop werd het 0-3.

Alverna kan na de 3-0 thuiszege op FC Tilburg Leones inhalen en de derde periode veroveren. ,,Het kan nog stuivertje wisselen worden”, rekende Alverna-trainer Jeffrey Kooistra uit. ,,We doen er alles aan om de laatste twee wedstrijden te winnen.” Alverna leidde bij rust met 2-0 door Levi Raja Boean en Rick van Ginkel. Sven van Gelder scoorde in de slotfase.

Volledig scherm
Beeld van NEC - BVC'12. © Ruurd Jellema

BVC’12 moest na de 3-2 nederlaag bij NEC de derde plaats in de eerste klasse E (Oost) afstaan aan Rohda Raalte, de eerste tegenstander in de nacompetitie. De eerste ronde bestaat uit één wedstrijd, waarbij de hoogst geklasseerde club thuis speelt. Bij rust stond het 1-1. Evert Palm bracht BVC tweemaal op voorspong, waarvan eenmaal uit een strafschop. Voor NEC scoorden Younes Courty en tweemaal Arthur Gatsjatrian.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal