Volledig scherm
Beeld van de derby tussen AWC en Alverna eerder dit seizoen. © William Hoogteyling

1C: AWC heeft koppositie in eigen hand, Alverna doet goede zaken

TILBURG - AWC kan volgende week de koppositie in de zuidelijke eerste klasse C heroveren. De Wijchense ploeg won zondag bij FC Tilburg met 0-2 en houdt daarmee een punt achterstand op HVCH. De koploper uit Heesch heeft twee wedstrijden meer gespeeld en komt zondag niet in actie, terwijl AWC op bezoek moet bij TOP Oss.

Het duurde lang voordat de ban in Tilburg was gebroken. De laatste twintig minuten speelde de thuisploeg met tien man. Een speler kreeg rood voor het neerleggen van de doorgebroken Safa Kizir. Dennis Straten bracht AWC vijf minuten later uit een hoekschop op voorsprong. Kort voor tijd zorgde Kizir voor de 0-2 eindstand.

Alverna deed in de degradatiestrijd goede zaken door thuis concurrent ’t Zand te verslaan: 1-0. Matchwinnaar was elf minuten voor tijd Bas Broekman. Kort daarvoor moest Tilburger Rudy Pelhan na een overtreding op Broekman met zijn tweede gele kaart van het veld.

Alverna klimt naar de tiende plaats met één punt meer dan Oirschot Vooruit, dat op een nacompetitieplaats staat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal