Volledig scherm
Juliana'31 eerder dit seizoen tegen Woezik. © Bert Beelen

1C: Juliana’31 verrassend onderuit, titelstrijd weer spannend

MALDEN - Juliana’31 is de kluts kwijt in de eerste klasse C. De titel lag enkele weken al bijna voor het grijpen dankzij een riante voorsprong, maar de Maldense koploper verloor zondag voor de tweede keer op rij. Na Rhode (3-1) was het laaggeklasseerde FC Tilburg te sterk op sportpark De Broeklanden (0-1).

,,De absolute wil om te winnen, ontbrak”, vond trainer Remko Bicentini. ,,Dat is een kwalijke zaak.”

Voor het duel met Rhode speelde Juliana op eigen veld al gelijk tegen Nemelaer (1-1). Naaste achtervolger TOP uit Oss heeft vier punten minder én een wedstrijd tegoed. De club zou in theorie op één punt van Juliana kunnen komen. Op 5 mei spelen beide ploegen in Oss tegen elkaar.

Tilburg opende na een half uur de score in Malden en gaf de voorsprong daarna niet meer weg.

Leones verzuimde thuis het gat met nummer drie Nemelaer te verkleinen: 2-2. ,,Op voorhand tekende ik hiervoor, maar er zat meer voor ons in”, zei trainer Martijn Bartels van de nummer vier uit Beneden-Leeuwen. Door Joeri Vugts, topscorer van 1C, kwamen de gasten uit Haaren met 0-2 voor. Stefan de Jong en Dylan van de Ven scoorden kort voor en kort na rust voor Leones. In de slotfase kreeg Luc te Braake van Leones zijn tweede gele kaart.

Twee invallers redden voor Alverna een punt thuis tegen HVCH: 2-2. Levi Raja Boean kopte kort voor tijd op aangeven van de eveneens ingevallen Arthur van den Eeckhout de gelijkmaker in. Sven van Gelder bracht de Wijchense ploeg op voorsprong. Na de snelle gelijkmaker namen de gasten uit Heesch na rust met 1-2 de leiding. ,,De eerste helft was goed”, vond trainer Jeffrey Kooistra van Alverna. ,,We hadden ruim voor kunnen komen. Na rust brachten we te weinig.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal