Volledig scherm
Joshua Lopez Cuijten van Leones op archiefbeeld. © David van Haren

1C: Leones houdt ondanks nederlaag uitzicht op de nacompetitie

NISTELRODE - Leones verspeelde maandag in de slotfase bij Rhode een voorsprong en leed daarmee de zesde nederlaag van het seizoen (2-1). De ploeg uit Beneden-Leeuwen blijft in de eerste klasse C desondanks op de vierde plaats staan met uitzicht op een ticket voor de nacompetitie.

,,Het was een vervelende nederlaag, maar er is geen man overboord”, zei aanvoerder Lester Stofkoper van Leones. ,,Na de 0-1 hadden we alles onder controle. We gaven weinig weg, maar op het eind viel de bal voor hen twee keer goed, bij een voorzet van de zijkant en een vrije trap.”

Na de gelijkopgaande eerste helft bracht Marco Kooijmans de bezoekers kort na rust aan de leiding. Serge Voss scoorde in de 85e en 90e minuut voor de thuisclub uit Sint Oedenrode.

Alverna klom naar de zesde plaats door de 1-3 overwinning bij Oirschot Vooruit. De basis werd gelegd in de eerste helft, waarin de Wijchense ploeg met 0-3 voor kwam door doelpunten van Job Gielen, Lennart van de Peppel en Cas van der Wal.

,,We waren heer en mester”, constateerde trainer Jeffrey Kooistra van Alverna. ,,We hielden de ruimtes groot om uit de duels te blijven. Het waren drie goede goals. Na rust kregen we eigenlijk nog mooiere kansen, maar die gingen er niet in.“

Een treffer van Sander Bisseling werd afgekeurd. Joris Swaanen scoorde uit een strafschop tegen voor de nummer voorlaatst uit Oirschot.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal