Volledig scherm
Rik Sebens van BVC'12 in actie tegen Heino. © Ruurd Jellema

1E: BVC’12 en NEC maken strijd om periodetitel nog spannender

BEEK - De strijd om de tweede periodetitel in de eerste klasse E (Oost) heeft een verrassende wending genomen. Doordat BVC’12 maandag thuis tegen Heino met 1-1 gelijkspeelde, is NEC de ploeg uit Beek in de periodestand ingehaald. De Nijmegenaren verrasten zaterdag met de 1-2 zege bij algeheel koploper Longa’30.

De reeds uitgespeelde clubs Rigtersbleek en Bemmel voeren de tweede periode aan met respectievelijk 18 en 17 punten. Daaronder volgen met nog een wedstrijd voor de boeg NEC en BVC met 16 punten, waarbij de Nijmegenaren een beter doelsaldo hebben (+8 om +6).

Ook Longa heeft met 15 punten nog een theoretische kans, als het zelf bij FC Winterswijk wint. NEC en BVC moeten dan uit tegen respectievelijk Stevo en De Zweef een of meer punten laten liggen. ,,Het wordt nog een hele klus”, besefte trainer Luuk Maes van BVC. ,,We hebben het niet meer in eigen hand, maar we kunnen de nacompetitie ook nog halen door derde te worden in de eindstand.”

Tegen Heino kwam BVC voor rust achter door een afstandsschot van Luck van der Burg. Evert Palm maakte in de 84e minuut gelijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal