Volledig scherm
Quick 1888 en BVC'12 zijn beide nog actief in het bekertoernooi. Archieffoto. © Bert Beelen

1E: Quick 1888 verliest weer buiten Nijmegen

Quick 1888 leed in Meppel tegen Alcides de tweede uitnederlaag van dit seizoen in de eerste klasse E: 2-1.

Ryan Luijckx zette de thuisclub op 1-0. Doordat Bas Peters riskant uitverdedigde, kon Roy Visscher de voorsprong na een uur verdubbelen. Dimitri Vrehe gaf de Nijmegenaren even later uit een hoekschop weer hoop: 2-1. Youssef Ouchene was met een bal op de paal dicht bij de gelijkmaker.

Germania leek tegen TVC’28 op weg naar de tweede thuiszege op rij, maar de late voorsprong werd snel weer verspeeld: 2-2. Jeffrey Huizinga benutte voor de gasten uit Tubbergen na een halfuur de eerste kans. Na rust werd Germania sterker. Tijn Jellema maakte in de 68ste minuut met een kopbal gelijk. In de 83ste minuut zorgde Bas Broekman met een lobje voor 2-1. Binnen een minuut maakte Stef Roelofs gelijk.

Orion gaat een moeilijk tweede seizoen in de eerste klasse E tegemoet. De Nijmegenaren leden thuis tegen De Zweef de vierde nederlaag op rij: 0-1. Een Nijmeegse goal werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De winnende treffer van de gasten uit Nijverdal was een benutte strafschop van Sven Dikkers een kwartier voor tijd.

Amateurvoetbal