Volledig scherm
NEC eerder dit seizoen tegen Quick 1888. © Bert Beelen

1E: Tiental NEC knokt zich naar punt

NIJMEGEN - De amateurs van NEC speelden zondag in de thuiswedstrijd tegen Bemmel bijna een uur met tien man, maar sleepten in blessuretijd nog een gelijkspel uit het vuur: 1-1.

Elias Boumkass slalomde door de Bemmelse defensie en hielp de ­Nijmeegse eersteklasser met een geplaatst schot aan een punt. ,,Met tien man waren we bij vlagen beter dan Bemmel”, vond ­interim-trainer Clemens Hermans. ,,Toen we na ruim een uur achter kwamen, kregen we het wel moeilijk. De vermoeidheid sloeg toe en we moesten meer risico nemen. Aan het einde van de wedstrijd speelden we alles of niets.”

Younes Corty kreeg in de eerste helft rood. Ricky Houterman zette Bemmel op voorsprong.

Bij Quick 1888 zijn de degradatiezorgen verder toegenomen. De Nijmeegse ploeg verloor bij FC Winterswijk: 2-1. Daardoor hebben Quick, Winterswijk en De Zweef evenveel punten (13). Quick staat samen met de Achterhoekse ploeg onder de degradatiestreep, maar heeft nog wel één wedstrijd tegoed.

Daniël te Winkel bracht de thuisclub vroeg op voorsprong. Dimitri Vrehe maakte na een halfuur met een kopbal gelijk. Daarna verraste Job Harmsen doelman Sjors de Bruijn met een afstandsschot. Quick 1888 moest later met tien man verder na de tweede gele kaart voor Ismail Aktas.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal