Beeld van WAVV - Eendracht’30.
Volledig scherm
Beeld van WAVV - Eendracht’30. © Sven Menschel

2I: Droevig nieuws bij winnend Eendracht’30, Bloemberg laat DIO’30 schrikken

WAGENINGEN - Eendracht’30 heeft de zege op VIOD van vorige week (0-5) een goed vervolg gegeven door te winnen bij WAVV: 1-3. De spelers van de Mookse tweedeklasser droegen de overwinning van gisteren op aan erelid Ton Broekmans, wiens vrouw onverwachts overleed aan de gevolgen van een hartstilstand.

Eendracht speelde vanwege het droevige nieuws met rouwbanden. ,,Ton is al heel lang lid, komt altijd kijken en is altijd positief”, sprak aanvaller Carlito de Zeeuw. ,,Helaas horen dit soort dingen bij het leven. We hebben als groep gezegd dat deze zege voor hem is.”

De Zeeuw scoorde twee keer tegen WAVV en had ook een rol bij de 0-1. Freek Kornelis was in de rebound trefzeker nadat De Zeeuw de paal had geraakt. Bij zijn twee goals was maatje Daley Hoogakker de aangever. De twee vormen nu al een goed duo. ,,Zijn derde assist op mij, dat gaat lekker.”

Quote

Dani bleef even op de grond liggen, dat zag er niet goed uit.

Jord Roos, trainer DIO’30

DIO’30 speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Varsseveld. Doelpuntenmaker Dani Bloemberg liet zijn ploeggenoten behoorlijk schrikken toen hij in de tweede helft in botsing kwam met de keeper van de bezoekers. De aanvaller van DIO liep daarbij een lichte hersenschudding op.

,,Het ging er hard aan toe”, zei trainer Jord Roos. ,,Dani bleef even op de grond liggen, dat zag er niet goed uit. Gelukkig was hij al snel weer bij en lijkt het allemaal mee te vallen. Hij is een belangrijke speler voor ons.”

DIO staat na drie wedstrijden op vier punten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal