Volledig scherm
Orion eerder dit seizoen thuis tegen DCS. © David van Haren

2I: Geen zorgen bij Orion na puntenverlies in titelstrijd

DOETINCHEM - Orion heeft zondag punten laten liggen in de strijd om de titel in de tweede klasse I. De koploper uit Nijmegen kwam op bezoek bij nummer vier DCS niet verder dan 2-2. Trainer Jeroen van Haaren maakt zich nog geen zorgen.

SDOUC en Spero liepen drie punten in. Spero heeft ook nog twee duels minder gespeeld en kan in theorie naast Orion komen. ,,Spero moet die wedstrijden eerst nog winnen”, sprak Van Haaren. ,,Er is nog niet veel aan de hand.”

Luuk Langeveld maakte voor rust gelijk en zette Orion in de tweede helft op voorsprong. De Nijmegenaren kregen na 83 minuten de gelijkmaker om de oren.

Quick 1888 kwam bij SDOUC dankzij Irvin Smajic al vroeg op voorsprong, maar keerde met lege handen terug naar Nijmegen: 3-1. Trainer Roy de Haan zag dat zijn strijdplan werkte, maar de formatie uit Ulft sloeg in de slotfase twee keer toe. ,,Een hard gelag voor ons, maar SDOUC is wel een sterke ploeg. Dit kan gebeuren.”

Union speelde op eigen veld gelijk tegen Concordia Wehl (1-1) en daar kon aanvoerder David Smit wel mee leven. De ploeg van trainer André Cornelissen kreeg na de openingstreffer van Niels Voss via Remy van Vliet een grote kans op 2-0, maar zag de bal aan de andere kant na de gelijkmaker nog op de paal belanden. ,,Het kon beide kanten op, dus een gelijkspel is uiteindelijk wel terecht.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal