Volledig scherm
Orion eerder dit seizoen tegen Quick 1888. © Flip Franssen

2I: Orion blijft ondanks nederlaag aan kop na flater Spero

VORDEN - Koploper Orion heeft zondag in de tweede klasse I nagelaten om het gat met nummer twee Spero te vergroten. De Nijmeegse voetbalclub verloor de uitwedstrijd tegen Vorden: 1-0. Achtervolger Spero verloor met 4-1 bij DVC’26.

,,Wij hebben de beste kansen en zij het meeste geluk gehad’’, vertelde trainer Jeroen van Haaren na afloop. Door de nederlagen van beide team blijft het verschil tussen de ploegen twee punten.

Eendracht’30 pakte drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. In eigen huis werd gewonnen van Varsseveld: 2-0. De ploeg uit Mook staat hierdoor niet langer op de laatste plaats. ,,We hebben echt voor elkaar gewerkt en gevochten voor de drie punten’’, vertelt doelpuntenmaker Milan van Leth (1-0). Carlito de Zeeuw verdubbelde de score voor de thuisploeg.

Union kwam in de thuiswedstrijd tegen Viod niet verder dan een remise: 2-2. Een terechte uitslag, vindt trainer André Cornelissen. ,,We verdienden allebei een punt.’’ Robin Custers en Ingo Custers maakten de doelpunten voor de club uit Malden.

Quick 1888 heeft goede zaken gedaan in de uitwedstrijd tegen DCS: 1-4. Tien minuten voor rust kreeg de keeper van de ploeg uit Zevenaar rood, omdat hij de bal buiten de zestien raakte met zijn handen. Irvin Smajic (1-0, 3-1), Joffrey van Rossum (2-1) en Dave Neijenhuis (4-1) scoorden voor de Nijmegenaren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal