Volledig scherm
Archiefbeeld van Union - Orion eerder dit seizoen. © Theo Peeters

2I: Orion loopt ondanks gelijkspel uit, Union wint van titelkandidaat

NIJMEGEN - Koploper Orion liep in de tweede klasse I ondanks het 1-1 gelijkspel thuis tegen Spero uit op WAVV. De achtervolger uit Wageningen ging met 3-1 onderuit bij Union. Ook de concurrenten Voorwaarts Twello en Leones lieten punten liggen.

,,Zuur dat we niet wonnen, maar naderhand waren we toch blij”, zei Jeroen Bardoel, die na rust uit een scrimmage scoorde. ,,We hadden de voorsprong kunnen uitbouwen, maar uit het niets werd het gelijk.”

Leones blijft door het 2-2 gelijkspel thuis tegen laagvlieger Varsseveld vierde. Bram Kooijmans scoorde beide Leeuwense treffers. Jesse ten Brinke en Cas Kemperman brachten de gasten in de slotfase langszij. Luc te Braake van Leones kopte nog op de paal.

Union haalde thuis WAVV met 3-1 onderuit. Niels Voss had een groot aandeel in de zege met een vrije trap en een assist op Joeri Broeders voor de 2-0 ruststand. Na de 2-1 van Mike Molenaar scoorde Voss de derde treffer.

Germania klom naar de negende plaats na het 2-2 gelijkspel bij SML. Soufian Boukali van Germania gleed na 20 minuten een voorzet in eigen doel, maar stelde Frenk Wouterse even later in staat gelijk te maken. Rens van Lanen scoorde na een uur na een solo de 1-2. Latiff el Malki maakte een kwartier voor tijd gelijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal