Volledig scherm
Doelpuntenmaker Daley Hoogakker van Eendracht’30 eerder dit seizoen tegen DIO’30. © Theo Peeters

2I: Trainer Eendracht’30 wil luiheid voorkomen na weer een overwinning

ULFT - Eendracht’30 lijkt tot nu toe een abonnement op uitzeges te hebben in de tweede klasse I. Op eigen veld verloor de Mookse voetbalploeg twee keer, maar buitenshuis werd dit seizoen alleen nog gewonnen. Zondag werd SDOUC verslagen: 0-1.

Met negen punten uit vijf wedstrijden is Eendracht prima gestart. ,,Maar het is nog niet goed genoeg”, sprak trainer Bas van Bon. ,,Dat klinkt arrogant, maar zo is het niet bedoeld. We hebben het thuis twee keer weggegeven, dat moet beter. Als ik nu zeg dat het allemaal goed gaat, worden we misschien lui en dat wil ik voorkomen. Ik ben niet ontevreden, maar ook niet tevreden.”

Een punt boven Eendracht staat het gepromoveerde DIO’30, dat thuis won van VIOD uit Doetinchem: 2-1. Trainer Jord Roos geniet tot nu toe van de tweede klasse. ,,Heerlijk. Omdat we nieuw zijn, kennen we bijna alle tegenstanders niet. In de derde klasse kent iedereen elkaar, is er haat en nijd. Hier gaat het lekker over voetbal.”

Bryan Croonen scoorde twee keer voor DIO. Roos loopt ondanks de goede start niet naast zijn schoenen. ,,Mijn focus ligt op de dertig punten, dan zijn we veilig en is de doelstelling behaald.”

De blessures eisen hun tol bij Union, dat verloor van WAVV: 1-2. Trainer Fabian Krebbers kon op slechts negen eerste elftalspelers een beroep doen en vulde zijn selectie voor de zoveelste keer aan met jeugdspelers. Tot overmaat van ramp zag de coach ook nog Niels Voss uitvallen met een hamstringblessure. ,,Die zijn we ook vier tot zes weken kwijt”, zuchtte Krebbers.

Union eindigde de wedstrijd met drie centrale verdedigers in de aanval. Een van hen, Jessie Wolf, maakte de aansluitingstreffer.

Bij Quick 1888 is het huilen met de pet op. De Nijmegenaren gingen tegen tien man van Vorden onderuit (4-3) en zakten daardoor naar de laatste plaats. ,,Dit is heel erg balen, we hebben onszelf tekort gedaan”, sprak trainer Ivo Rossen. Jordy Wijnhoven (2) en Engin Güngör scoorden voor Quick.

Amateurvoetbal