Volledig scherm
Archiefbeeld: De Treffers (zaterdagteam) - Dieren © Theo Peeters

3A&4A: De Treffers op valreep naast Oeken

BRUMMEN - De Treffers zaterdag kwam in de derde klasse A bij Oeken op de valreep met de schrik vrij. De Groesbekers scoorden enkele seconden voor afloop de 2-2 en hielden een punt aan hun bezoek in Brummen over. Onder moeilijke omstandigheden zette Shane Nkogo De Treffers op 1-0. Het beeld draaide: Oeken kwam eerst langszij en na een uur uit het niets op voorsprong. Een inzet van Mathijs Bögels leidde tot het gelijkspel.

DVE-Trajanus liep thuis tegen lijstaanvoerder en periodekampioen Zutphen tegen een zware 1-5 nederlaag aan. Op de 0-1 had de Nijmeegse ploeg via Hazar Can nog een antwoord. Ook de 2-1 was haalbaar en direct na de pauze zag de thuisclub een treffer afgekeurd. Daarna liepen de gasten ver weg.

De 2-3 nederlaag van UNI VV thuis tegen SP Eefde stond na drie kwartier al in de boeken. De Nijmeegse elf kwam via Job Coenen en Wiltjo Koster twee keer terug van een achterstand. De derde tegentreffer was beslissend voor UNI VV dat met een gehavende ploeg in het veld stond.

In de vierde klasse A waar JVC’31 in Cuijk de periodetitel pakte, haalde Juliana’31 met 7-0 flink uit tegen Woezik. De achtervolger op afstand speelde sterk; Woezik maakte een machteloze indruk. Binnen een kwartier zat de Maldense elf op rozen: 3-0. Dat leidde tot een moeiteloos uitgebouwde voorsprong. De Maldense doelpunten waren van Lars Koopmans, Marc de Winter, Luuk Smeekens, Lars Eggenhuizen en Sjors Poelen. Na rust voltooide Smeekens met twee treffers zijn hattrick.

Quick 1888 trok bij OBW de sterke fase door: 3-2 winst. Het Nijmeegse team is nu zeven wedstrijden ongeslagen. Voor de elf van De Dennen waren Giovanni van Landeghem (2x) en Nick Cornelissen in Zevenaar trefzeker.

DIO’30 bleef thuis met 4-3 aan de positieve kant van de score tegen AZ 2000 uit Arnhem. DIO kwam terug van een 3-1 achterstand. Met deze vierde overwinning klom de ploeg naar de achtste plaats.

De wedstrijden van Kolping-Dynamo tegen Alverna en van Oranje Blauw bij De Paasberg werden afgelast.

Amateurvoetbal