Volledig scherm
Beuningse Boys won met 3-0 van de Trekvogels. Archieffoto © Fons Sluiter

3D: Beuningse Boys wint van Trekvogels

BEUNINGEN - Derdeklasser Beuningse Boys won thuis met 3-0 van Trekvogels. Pim van Bon, Bram Langedijk en David van Genderen troffen doel. Door de absenties op de vleugel voorin aan het begin van het seizoen was het pas de eerste keer dat Beuningen-trainer Wim Wouterse met drie spitsen speelde.

Blauw Wit heeft wat meer lucht door de 3-1 thuisoverwinning op Vianen Vooruit. Harm Franken, Mike Dibbets en Frank Litjes zorgden er met hun doelpunten voor dat de ploeg voor de tweede keer op rij won.

Groesbeekse Boys was in Groesbeek al in een helft klaar met SCH. Het ging met 4-0 rusten door doelpunten van Dave Kleijnen, Ronnie van Rens, Sander Bisseling en Luuk Eikholt. Van Rens maakte de 5-0 in de tweede helft.

Een nederlaag (2-1) van Union bij het Arnhemse SML hinderde Martijn Bartels niet de loftrompet te steken over de tegenstander. "Ik genoot wel van hun spel. Een aanvallende, jonge ploeg die verzorgd voetbal op de mat legt." Dat voetbal zorgde voor een 2-0 achterstand voor de Nijmegenaren. Ruben Sturing maakte het enige doelpunt na rust.

Dio'30 komt niet weg uit de onderste regionen. Tegen het Gennepse Vitesse'08 speelde Dio'30 thuis met 1-1 gelijk. Niek Vriesema maakte het enige Drutense doelpunt.

SC Millingen en SV Milsbeek deelden in Millingen de punten: 2-2. Voor de thuisploeg waren Dirk Spann en Joey Wijnhoven trefzeker, terwijl Niek Smulders en Ali Gencalioglu voor Milsbeek doel troffen. Vooral de goal van Gencalioglu (1-2) verdiende een vermelding. Met een schot dat sneller was dan het licht verraste hij heel Millingen. De bal raakte het bovenste deel van de paal, om vervolgens aan de andere kant in het zijnetje te ploffen.

Amateurvoetbal