Volledig scherm
Beeld van Arnhemse Boys - Brakkenstein eerder dit seizoen. © Fons Sluiter

3D: Brakkenstein speelt zich met monsterscore veilig

NIJMEGEN - Brakkenstein heeft zich zondagmiddag veilig gespeeld in de derde klasse D. De voetbalploeg uit Nijmegen walste met 8-2 over Arnhemse Boys heen. 

Rick van Eijk was met vijf treffers de uitblinker bij de ploeg van Serge Heuveling. Jordi Vila, Mark van den Boogaard en Niek Adolfs scoorden ook. ,,De laatste weken was het rommelig, maar het voelt fijn dat we ons hebben gehandhaafd”, zei Heuveling.

Rood Wit is nagenoeg zeker van de derde plaats (en dus nacompetitie) na de zege bij Roda’28: 1-4. Jorrit Fleuren (2x), Bas Thijssen en Wesley Klomp waren doeltreffend voor de equipe uit Groesbeek. Bob Stevens maakte de eretreffer voor de Winssenaren. ,,Wij maakten het spel en zij liepen alleen maar achter ons aan”, stelde Emir Tiganj, speler van Rood Wit. Met nog twee duels te gaan heeft Roda vijf punten achterstand op Eldenia, dat op de veilige elfde plek staat.

Germania heeft de titel in de tweede periode niet meer in eigen hand na de nederlaag tegen Trekvogels: 2-3. Enes Ozturk en Kay Tassenaar scoorden voor de Groesbekenaren. Joost Meuleman, Justin Schuurman en Sander Geerts (strafschop) maakten de treffers voor de Nijmeegse formatie van Dinand van Haaren. ,,We hebben met hangen en wurgen gewonnen”, sprak de oefenmeester, die Dennis Watson van zijn team rood zag krijgen na een opstootje.

Blauw Wit versloeg na vier nederlagen op rij DVOL met 1-3. Speler Rick Bentvelsen van de Nijmegenaren keerde na een hamstringblessure terug in de ploeg. ,,Dat merk je gelijk”, zei trainer Zoran Borojevic. ,,Hij is bepalend voor ons.” Roy Nijenhuis maakte een hattrick voor de nummer vijf van de ranglijst, Yaya Camara scoorde voor de formatie uit Lent.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal