Volledig scherm
DIO'30 op archiefbeeld tegen Millingen. © Paul Rapp

3D: DIO is het kwijt, Eendracht profiteert optimaal

DRUTEN - DIO’30 lijkt het kwijt. De derdeklasser kwam de winterstop uit als nummer een van de derde klasse D, maar staat inmiddels vier punten achter op koploper Eendracht’30. Zondag was Eldenia te sterk: 1-2.

Het venijn zat ‘m in Druten in de staart. Tot de tachtigste minuut (waarin DIO-speler Franco Kleinschiphorst de openingstreffer maakte) stond het 0-0. In de laatste minuut (stand inmiddels 1-1) werd het door een communicatiefout tussen keeper Nick Degen en Glenn Dibbets, die in eerste instantie allebei de bal weg wilden werken maar ‘m allebei lieten liggen, 1-2.

Eendracht profiteerde volop. Thuis wonnen ze met 2-0 van nummer laatst SC Millingen. De Mookenaren, die dit seizoen debuteren in de derde klasse, zijn de te kloppen ploeg in de strijd om het kampioenschap. Met nog acht wedstrijden te spelen en een gat van vier punten is het grote aftellen begonnen. Tegen Millingen scoorden Remco Benders en Mels Willems voor de ploeg van trainer Fred Razing.

Quote

Wij waren de hele wedstrijd de bovenlig­gen­de partij

Zsolt Kovacz, trainer Hatert

Een extreem tevreden Zsolt Kovacz na afloop van het belangrijke degradatieduel Hatert-ONA’53 (3-0). De trainer van De Nijmegenaren zag zijn ploeg ‘volwassen’ spelen. ,,Wij waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Aan het einde hield ONA het zelfs voor gezien.” De gasten kwamen voor rust achter door Nijmeegse doelpunten van Jorrit Fleuren, Calvin Groenen (voor rust) en Chieljan Nijman.

Trekvogels en Beuningse Boys maakten er een spektakelstuk van. In Nijmegen werd het 3-4 voor de Beuningenaren. Tot drie keer toe kwam Trekvogels op gelijke hoogte. Voor de Nijmegenaren waren Sander Geerts (1-1 uit een strafschop), Daan Buiting (2-2) en Brian Janssen (3-3) trefzeker. 

Volledig scherm
Wim Wouterse op archiefbeeld. De trainer van Beuningse Boys werd weggestuurd in het duel met Trekvogels. © Flip Franssen

Er werd door blessures en commotie - Beuningentrainer Wim Wouterse werd weggestuurd na commentaar op de leiding - veertien minuten blessuretijd toegevoegd. De treffer van Janssen viel in de 92e minuut, maar werd teniet gedaan door de goal van Glenn Muller (3-4) in de 101e minuut. Muller scoorde al eerder, net als zijn ploeggenoten Bram Broekman en jeugdspeler Jasper Bruisten.

Brakkenstein speelde 55 minuten met een man meer (rode kaart), maar kwam niet verder dan 2-2 tegen RKSV Driel. Voor de Nijmeegs uitploeg scoorden Niek Adolfs en Luud Gerrits (2-2, vlak voor tijd).

Blauw Wit verloor met 2-0 bij Havo. In Haalderen was Blauw Wit de eerste helft beter, maar ging het toch met een tegendoelpunt (1-0) de rust in. Een counter leidde tot de 2-0.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal