Ewijk op archiefbeeld tegen SCE.
Volledig scherm
Ewijk op archiefbeeld tegen SCE. © David van Haren

3D: Droomdebuut voor Ewijk, knappe prestatie Groesbeekse Boys

GENNEP - Ewijk beleefde zondagmiddag een droomdebuut in de derde klasse. Het eerste duel ooit op dat niveau werd met 3-4 gewonnen bij Vitesse’08. Trainer Bram Remkes zag zijn ploeg een 3-1 achterstand wegpoetsen.

,,Dit had ik op voorhand niet verwacht”, zei de coach. ,,We raakten niet in paniek en daardoor kregen we vertrouwen.” Tom Diebels (2x), Jordy Poppelier en Dennis Logister troffen doel voor het gepromoveerde team.

Groesbeekse Boys zette bij de terugkeer in de derde klasse meteen een knappe prestatie neer. De formatie won met 1-2 op bezoek bij HAVO, dat vorig jaar lang bovenaan stond in 3D. Dave Kleijnen en Ruben de Bruin scoorden namens het team van de nieuwe trainer Bas Hendriks. ,,We mogen niet klagen”, zei Hendriks. ,,Dit is een heerlijk begin.”

Blauw Wit en Beuningse Boys maakten er een doelpuntenfestijn van: 3-3. De Nijmegenaren, waar Charles Kazlauskas de nieuwe coach is, kwamen drie keer terug van een achterstand. ,,Het was een spectaculair duel”, sprak Kazlauskas. Rik Bours, Pim Martens en Joep Martens troffen doel voor Blauw Wit. Bij ‘Beuningen’ waren Glenn Muller (2x) en Luuk Könning trefzeker. Arvid Daniëls van de uitploeg kreeg een rode kaart na een felle tackle.

Rood Wit won overtuigend van Trekvogels met 5-2. Roy van Ottele, Daan Wijnhoven, Gwendrelison Girigorie, Enes Ozturk en Mohammed Lemrini maakten de doelpunten bij de Groesbekenaren. Sander Geerts maakte beide treffers (waarvan één benutte strafschop) voor de Nijmeegse equipe. ,,We stonden 1-2 voor toen twee aanvallers van ons geblesseerd raakten”, zei oefenmeester Dinand van Haaren van Trekvogels. ,,Dat was het kantelpunt.” Rood Wit-trainer Joop van den Ing maakte zich geen zorgen. ,,Ik heb geen enkel moment het gevoel gehad dat we gingen verliezen.”

Germania was te sterk voor Brakkenstein: 3-0. Sven Klaassen en Luuk Arntz (2x) scoorden voor de Groesbeekse ploeg. Doelpuntenmaker Klaassen was blij dat de competitie van start ging. ,,Na een pittige voorbereiding waren we er klaar voor. Het geeft een goed gevoel dat we op deze manier zijn begonnen.” Niek Hermans, de nieuwe hoofdtrainer van de Nijmeegse uitploeg, herkende zijn team niet ten opzichte van de voorbereiding. ,,De durf waar we de afgelopen weken mee speelden, zag ik niet terug.”

DVOL behaalde een ruime overwinning op Hapse Boys: 4-1. Bij rust was het al 3-0 voor de ploeg van trainer Michael Brussen via Niels Goldenbelt en Luuk Geerlings (2x). Na de pauze verzuimde Geerlings een hattrick te maken door een strafschop te missen. Jens Arnouts kreeg het vierde doelpunt op zijn naam.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal