Volledig scherm
Beeld van DVOL - Hapse Boys eerder dit seizoen. © Fons Sluiter

3D: DVOL verliest en ziet koploper Ewijk uitlopen

NIJMEGEN - DVOL heeft zondagmiddag in de derde klasse D voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden. De formatie uit Nijmegen verloor met 2-3 van Blauw Wit en zag koploper Ewijk drie punten uitlopen (9 om 12).

Charles Kazlauskas, coach van de Nijmegenaren, was trots op zijn ploeg. ,,Winnen op bezoek bij de koploper (op voorhand, red.) voelt heerlijk. We hebben laten zien dat we het de bovenste ploegen lastig kunnen maken.” Luuk Geerlings en Jens Arnouts scoorden voor de thuisclub. Bij de bezoekers waren Art van den Rijk, Amer Begovic en Rik Bours (strafschop) trefzeker.

Nummer drie Brakkenstein behaalde de derde zege op rij door Groesbeekse Boys te verslaan: 2-1. Trainer Niek Hermans van de Nijmegenaren vond dat een gelijkspel meer op z’n plaats was. ,,De zege was een tikkeltje onverdiend”, sprak Hermans. Luud Gerrits maakte beide doelpunten. Gijs Müskens maakte de Groesbeekse treffer en zag teamgenoot Jorn van der Horst een rode kaart krijgen nadat hij aan het shirt van een doorgebroken speler trok.

Rood Wit kwam net tekort tegen HAVO: 1-2. De Groesbekenaren gaven in de slotseconden een gelijkspel weg. Het was de vijfde keer in twee jaar tijd dat Rood Wit vlak voor het eindsignaal een gelijkspel niet kan vasthouden tegen de ploeg uit Haalderen. ,,We kunnen ze inmiddels een angstgegner noemen”, stelde Rood Wit-trainer Joop van den Ing. Wesley Klomp scoorde voor de thuisclub.

Trekvogels was met 5-2 te sterk voor Beuningse Boys. Dinand van Haaren, coach van de Nijmeegse formatie, was dik tevreden. ,,We waren uiterst effectief en de overwinning is gezien het spelbeeld meer dan terecht.” Sebastiaan Groffen, Koen Lensen (beiden 2x) en Sander Geerts verzorgden de treffers bij Trekvogels. Glenn Muller en Luuk Könning scoorden voor de uitploeg.

Amateurvoetbal