Volledig scherm
Ewijk eerder dit seizoen tegen Germania. © David van Haren

3D: Koploper Ewijk schaamt zich niet na nederlaag bij Rood Wit

EWIJK - Ewijk heeft zondagmiddag de eerste punten van het seizoen verloren in de derde klasse D. De koploper verloor thuis van Rood Wit met 0-1.

,,We hoeven ons nergens voor te schamen”, sprak Bram Remkes, coach van de gepromoveerde ploeg. ,,Het is knap dat we nog steeds bovenaan staan.” Daan Wijnhoven kroonde zich namens de Groesbekenaren tot matchwinnaar. Ewijk heeft drie punten meer dan Brakkenstein (12 om 9), dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

DVOL liep averij op in de uitwedstrijd bij HAVO (2-0) en kon niet profiteren van de misstap van Ewijk. De formatie uit Lent heeft na vijf duels negen punten.

Trekvogels was met 0-2 te sterk voor Estria. Sander Geerts en Jelmer Klaassen waren trefzeker voor de Nijmegenaren. Dinand van Haaren, trainer van Trekvogels, zag een contrast met vorige week. Zo effectief als we toen (5-2 zege op Beuningse Boys, red.) waren, zo moeilijk scoorden we vandaag.”

Blauw Wit en Germania maakten er een doelpuntenfestijn van: 4-4. Bij de Nijmegenaren scoorden Joep Martens, Art van den Rijk, Pim Martens en Rik Bours (strafschop). Wesley Kersten (2x), Frenk Wouterse en Daan de Groot maakten de treffers voor het team uit Groesbeek. Blauw Wit-trainer Charles Kazlauskas: ,,Van beide kanten was het een foutenfestival bij de verdedigers en doelman.”

Beuningse Boys behaalde tegen Vitesse’08 de eerste driepunter van het seizoen: 6-2. Twan Arnts was met vier doelpunten de uitblinker. Lars van Mil en Glenn Muller scoorden ook. ,,Ik ben blij dat we een ploeg hebben die veerkracht kan tonen”, zei coach Henk Evers over het ombuigen van een 0-2 achterstand.

Groesbeekse Boys zette Hapse Boys met 2-1 opzij door twee goals van Dave Kleijnen. ,,We hadden de wedstrijd eerder in het slot moeten gooien”, sprak Bas Hendriks, trainer van de formatie uit Groesbeek. ,,We hielden het te lang spannend.”

Amateurvoetbal